Onderstaand artikel is geschreven door Michiel van de website IJsselstadlog.nl. De redactie heeft Michiel benaderd om dit artikel te publiceren op deze website.

Ben je zelf ook goed in het verwoorden van je gedachten of wil je graag je mening ventileren over een Diepenveen gerelateerd onderwerp dan kan je dit insturen naar tips@diepenveensecourant.nl. Wij zullen vervolgens contact met je opnemen en dit op de website plaatsenHiernaast ziet U de plattegrond van de Diepenveense villawijk “Het Eikendal” (fase 1, links van de grote weg en het park is in ontwikkeling). Op dit moment slechts een paar huizen gebouwd en dat is het dan. Een complete infrastructuur is jaren geleden aangelegd. Wegen, straatnamen, een park, straatlantaars. Alles is er. Heel veel protest uit de omliggende omgeving en… jaren later, 2012 is het nog niet (uit) van de grond gekomen.De crisis zou de oorzaak zijn van het feit dat er weinig kavels zijn verkocht. Het wachten is op betere tijden voor de huizenmarkt (bezoek de site van de projectontwikkelaar) Toch vraag je je af of dit de enige bestemming had kunnen zijn voor dit park. Al vanaf de aanleg vond ik het meer weg hebben van een vakantiepark dan van een villawijk. Ik dagdroom soms wel eens dat dit villapark definitief niet van de grond komt… Wat moet de gemeente Deventer er dan mee?

Teruggeven aan de natuur is het eerste wat bij mij opkomt of toch niet?

Diepenveen, en eigenlijk de hele gemeente Deventer heeft toeristen zoveel te bieden dat het eigenlijk wel meer parken, campings, hotels, B e B’s kan gebruiken. Want immers met toerisme leeft de plaats op. Diepenveen zou als er meer toerisme was een nog bloeiender plaats zijn dan het nu is…. Winkels en voorzieningen bleven dan in ieder geval bestaan…

(c) IJsselstadlog – Michiel

Of het een droom is of een nachtmerrie (uw logger woont in Diepenveen) weet ik eigenlijk niet… misschien over een aantal jaren een idee??? Vakantiepark Het Eikendal te Diepenveen???

Door Michiel – www.IJsselstadlog.nl

Tags