Drie weken geleden werd de volgende stelling op de website geplaatst.

“In de media wordt er gesuggereerd dat het winkelbestand in Diepenveen ‘leegloopt’ terwijl er in de de laatste 3 jaar een flink aantal nieuwe zaken zijn geopend. Wat vinden jullie?”

Onder de bezoekers is er een grote verdeeldheid, de meeste stemmen stonden lijnrecht tegenover elkaar. ‘Een dorps winkelbestand fluctueert altijd, lost zichzelf op’ en ‘Er verdwijnen wel veel winkels ja, ik weet niet of het snel zal veranderen’ kregen 34.5% van de stemmen. Hieruit is op te maken dat de inwoners zich dergelijk bewust zijn dat er winkels verdwijnen maar ziet de ene helft het negatief en vragen zich af of dit nog aantrekt en de andere helft blijft positief en heeft de verwachting dat het zal aantrekken in de toekomst. 6.9% van de stemmers is van mening dat er ruim voldoende winkel bij zijn gekomen en 24.1% vragen zich af welke winkels er dan bij zijn gekomen.

Om deze laatste groep stemmers te voorzien van een antwoord hier een klein (willekeurig) overzicht van de nieuwe winkels in de afgelopen jaren. Brasserie Zonnig, Lammertink Tweewielers, Bloemenhuis Dorpsstraat 1, Eye Catchers en de verwachting, vanuit de ondernemers, is dat er op niet al te lange termijn nieuwe speciaalzaken komen die stuk voor stuk een goede aanvulling zijn voor Diepenveen.

In totaal hebben er 29 personen gestemd.

Heb je zelf een stelling die je graag aan het dorp wil voorleggen vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@diepenveensecourant.nl. Begin volgende week zal er een nieuwe stelling geplaatst worden.

Tags