Zaterdag 7 juli 2012, de dag van de Diepenveense trekkerslep. Dit jaar voor de 25e keer! Da’s genieten van stoere trekkers, bulderende motoren, enthousiaste deelnemers en een lekker koel biertje. Kortom een evenement waar je bij wilt zijn ongeacht of je nu deelnemer of toeschouwer bent. De organisatie verwacht weer veel deelnemers en publiek. De bestuurders zullen proberen de pk’s van hun trekker zo optimaal mogelijk te benutten en zodoende de aangekoppelde sleepwagen over 100 meter voort te slepen.

De sleepwagen is ook dit jaar weer de prachtige For Farmers-sleepwagen. Na een fantastische wedstrijd in 2011 verwachten we natuurlijk ook dit jaar een geweldige wedstrijd. De Diepenveense slep is een voorronde voor de finaledag tijdens de Raalter Stöppelhaene. De winnaars van de diverse klassen plaatsen zich hiervoor. De klasse indeling is afhankelijk van het gewicht van de trekker.

Let op, deelnemen zonder aanmelding (oftewel zomaar komen aanrijden) is niet mogelijk. Dit om te voorkomen dat de slep te laat is afgelopen en ivm de verleende vergunning. Wij sturen elke aangemelde deelnemer een bevestigingsmail. U word verzocht hier een afdruk van mee te nemen. Dit om vergissingen te voorkomen.

Het bekende slepterrein is aan de Schapenzandweg, naast de ijsbaan. De eerste slep begint om 15.00 uur. Later in de dag zal de spectaculaire superstandaard klasse van start gaan. (Een exacte begintijd kunnen we niet aangeven.) Deze klasse is verwant aan de trekkertrek die regelmatig op Eurosport wordt uitgezonden. Tenslotte zullen in de loonwerkers klasse (trekkers tot 12.000 kilo) veel plaatselijke deelnemers te bewonderen zijn.

Ook aan de kinderen is gedacht. Op een springkussen kunnen zij zich uitleven en hun eigen spectaculaire sprongen maken. Het springkussen wordt financieel mogelijk gemaakt door de slepmoaten: dit zijn de vrienden van de Diepenveense trekkerslep.

Download hier het technisch reglement.

Tags