Precies 100 jaar geleden begon de familie Kleinbussink een kruidenierswinkeltje met daarbij een cafe zoals in vroegere jaren veel voorkwam. In Diepenveen waren in die tijd zo’n zes à zeven kruideniers actief die naast de verkoop vanuit de winkel de boodschappen ook aan huis bezorgden. Aanvankelijk gebeurde dat per fiets later natuurlijk per auto.

,,In 1953 hadden we onze eerst bestelauto”, zegt Tom Kleinbussink. Begin jaren 70 werd de winkel verbouwd van een bedieningswinkel tot een zelfbedieningswinkel, dat was toen de trend. Het toenmalige café was al een slijterij. Maar door de komst van supermarkten met een groter assortiment en een grotere oppervlakte werd het voor de kleinere winkels steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden.

Bijna elf jaar geleden, 1 februari 2001 stopten Tom en Marjo Kleinbussink met de kruidenierswinkel. De slijterij werd nog wel draaiende gehouden, tot en met oudejaarsdag 2011. ,,Niet om economische redenen maar mijn 65-jarige leeftijd is een mooi en gepland moment om te stoppen”, zegt Tom Kleinbussink.

Zaterdag 28 januari is er leegverkoop en zal aan iedereen de mogelijkheid geboden worden om de laatste alcoholische versnaperingen uit deze slijterij mee te nemen. Het Diepenveense shantykoor De Heren van de Heijs zal aan het einde van de middag op ludieke wijze de winkel sluiten.

Tags