Zaterdag 22 december om 10 uur zitten er 7 kinderen rond de grote knutseltafel van Kinderatelier de Ezel. Sommigen zijn bekend met het kinderatelier , maar er zijn ook kersverse kinderen die nieuwsgierig of een beetje verlegen rondkijken. Als de ouders de deur uit zijn legt Claar van Leent van het kinderatelier uit wat de kinderen gaan maken. Kinderen mogen een ster, een boom en een hart beschilderen met (goud)verf en daarna versieren met lovertjes, nepdiamanten, kralen en belletjes. Hoe je een kwastje van wol met kraaltjes onder aan de hanger maakt laat Claar ook nog zien, en dat lijkt moeilijker dan het is. Want na 1 kwastje maken met wat hulp, kan elk kind het zelfstandig.

Lars en Lotte zijn met 6 jaar de jongsten, het oudste kind is Julia, 11 jaar. Ieder kind werkt op zijn of haar eigen niveau. Na een uur knutselen is het tijd voor een korte pauze met limonade, kerstkoekjes en chocoladekransjes. Kinderen bekijken en bewonderen elkaar werk, en dat is leuk want op deze manier worden ze geïnspireerd tot nieuwe ideeën. Er wordt nog een klein uur geconcentreerd gepriegeld, geverfd, geknipt en gelijmd.

En als de ouders binnenkomen treffen ze hun kroost met rode wangen aan. Trots zijn ze op hun prachtige hangers. En met recht!
[AFG_gallery id=’39’]
Tekst Claar van Leent

Tags