Maar liefst drie nieuwe toiletten, drie douches in vrolijk geel-oranje en twee sfeervol beschilderde deuren sieren het gerenoveerde clubhuis van Scouting President Steijn. In het Diepenveense Kolkbos is het vandaag dan ook tijd voor een feestje.

Er is de laatste maanden heel hard gewerkt aan het clubhuis van scoutinggroep President Steijn. Vanaf augustus 2011 zijn vrijwilligers, ouders en vakmensen druk bezig geweest met het vervangen van de verouderde toiletvoorzieningen en douches. Bestuurslid Iko Kakes is blij met het resultaat: ,, Alles is geïsoleerd, de hele vloer en elektra zijn vervangen, de kachel is verplaatst en er is een gastank gekomen buiten.’’ De verbouwing kostte om en nabij de 30.000 euro. Financiële donaties van Skan Fonds en Dela Fonds plus eigen middelen maakten het project financieel mogelijk.

In het clubhuis zit nu zelfs vloerverwarming voor als het gaat vriezen. Volgens Kakes kan het gebouw nu weer twintig of dertig jaar mee. ,,Ons clubhuis wordt natuurlijk ook gebruikt voor kampen van andere scouts, met hemelvaart komen de eerst groepen alweer hier. Dan is het fijn als het sanitair in orde is.’’ De nieuwe toiletten en douches worden zaterdag feestelijk in gebruik genomen. De Bevers (5- 7 jaar) maken van 10.30 tot 12.30 allerlei lekkere hapje en drankjes klaar en zetten hun handtekeningen op de tegels. Om 12.30 wordt het nieuwe sanitair geopend door voorzitter Eric van de Veer door de handtekeningen weer van de tegels af te spoelen. Iko Kakes vertelt: ,,De Bevertjes hebben nu ook een eigen ingang buiten, met een trap. Op de plek waar vroeger de trap boven uitkwam, zit nu de technische ruimte.’’

De verbouwingswerkzaamheden aan het clubhuis wer­den uitgevoerd door Van Dorp Installatie Techniek en Bouwbedrijf de Haan uit Diepenveen. Beide bedrijven ondersteunden de scoutingvereniging door de werkzaamheden tegen lage kosten uit te voeren. Vele vrijwilligers en ouders klaarden met elkaar de klus in de weekenden. Iko Kakes:,, Elke zaterdag waren hier wel ouders bezig met bijvoorbeeld het verven van de deuren. Dat gaf ook een hele positieve sfeer, er werd vaak samen gegeten.’’ De Scoutinggroep President Steyn is opgericht in 1926 en is daarmee één van de oudste scoutingverenigingen in Nederland. De groep heeft ruim 250 leden waaronder 185 jeugdleden en twee prachtige locaties voor haar activiteiten. Kinderen die eens een kijkje willen nemen bij scouts of zeeverkenners, kunnen op zaterdagen terecht in het Kolkbos en de Gashaven. Voor inlichtingen tel. 0570 -784084.

Tags