Scouting Loaah uit Diepenveen doet op zaterdag 17 maart mee aan NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.

Tijdens NL DOET steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen. Zij zetten zich vrijwillig in voor diverse organisaties, die tijdens NL DOET net dat beetje extra kunnen doen.

Scouting Loaah zoekt vrijwilligers die komen helpen bij het inrichten van het nieuwe terrein. Vorig jaar zijn we begonnen met het aanleggen van een goede afwatering en het bouwen van een hek. Dit jaar zal dit afgemaakt worden en zal er ook bosonderhoud plaatsvinden. Op deze manier zal het terrein helemaal klaar zijn voor de geplande bouw van een nieuw clubhuis. De werkzaamheden worden uitgevoerd onder begeleiding van de speltak-leiding en de Stichting Natuur Anders.

‘Scouting Loaah ziet NL DOET als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar we normaal niet aan toe komen. Daarnaast hopen we dat de mensen die zich bij ons aanmelden zo positief zijn dat ze volgend jaar weer meedoen en misschien zelfs vaker komen helpen bij de groep.’ De scoutinggroep roept ook mensen uit de buurt op om aan de activiteit deel te nemen.

Mensen die met vrienden, collega’s of hun vereniging of sportclub in actie willen komen bij Scouting Loaah kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl of rechtstreeks bij de organisatie. Deelnemers kunnen rekenen op een lekkere kop koffie en een warme lunch.Tags