Joost Luiten en Dewi-Claire Schreefel zijn verkozen tot de Nederlandse golfer en golfster van het jaar. Tijdens een feestelijke avond gehouden in Huis ter Duin te Noordwijk werden, in aanwezigheid van nauw betrokken partijen in de golfwereld, de Golf Awards 2012 uitgereikt. De Golf Awards zijn een initiatief van de stakeholders in de Nederlandse golfwereld onder leiding van de Nederlandse Golf Federatie (NGF).

Voor Schreefel was 2012 een jaar waarin zij de bevestiging kreeg, dat ze op het allerhoogste niveau kan meestrijden. Schreefel verdiende, mede dankzij haar uitstekende tweede plaats in het slottoernooi van de Ladies European Tour in Dubai, het afgelopen seizoen 86.140 euro op de Ladies European Tour en 153.777 dollar op de Amerikaanse Tour.

De vierdejaars pro eindigde daarmee op de 24e plaats op de Europese ranglijst en de 66e plaats op de Amerikaanse ranglijst. Op de wereldranglijst neemt zij de 119e positie in. “Een goed jaar was dit voor mij en ik ben dan ook blij met de erkenning door het winnen van deze Golf Award. Vooral het einde was zeer bevredigend. Ik ben er nu van overtuigd dat ik elk toernooi kan winnen. En dat is ook mijn doel voor 2013.”

Tags