In het Iers Ladies Open slaagden alleen Dewi-Claire Schreefel en Marieke Nivard erin de cut te halen.
Met een sterke finish vlak voor het einde van de tweede ronde speelde, de uit Diepenveen afkomstige, Dewi-Claire Schreefel zich in het Iers Open naar de gedeelde vijftiende plaats. Schreefel birdiede de par-5 zevende en par-3 achtste – haar zestiende en zeventiende hole – en behield daarmee aansluiting bij de beste tien in het veld.

Op de baan van Killeen Castle heeft Schreefel na 36 holes en +2 voor het toernooi maar een slag meer dan de nummers-9 in het veld. De grens met de top-5 ligt vier slagen weg. Het verschil met Catriona Matthew, de Schotse die de leiding nog altijd in handen heeft, is echter wel ruim: Matthew staat op -6 na een tweede ronde 71. Carly Booth kwam op de tweede dag van het Iers Open bovendrijven na een ronde 69, vooralsnog goed voor de tweede plaats.

Marieke Nivard is de tweede Nederlandse speelsters die de cut haalde. Nivard staat met +5 voor het toernooi gedeeld 43ste. Met nog een ronde te gaan vindt Nivard, die deze week aan de slag is met een nieuwe caddie, dat er nog ruimte is voor verbetering. ‘Mijn spel voelt goed. Soms komt het er uit: bij vlagen gaat het heel goed, maar bij vlagen ook weer iets minder’, aldus Nivard, die op de eerste negen op hole achttien (Nivard startte op tien) een triple bogey 7 moest incasseren.

Voor Chrisje de Vries, Marjet van der Graaff en Kyra van Leeuwen is het toernooi afgelopen. Zij haalden met +11 (De Vries), +12 (Van der Graaff) en +16 (Van Leeuwen) de cut, die op +7 lag, niet.

Tags