Het Deventer bedrijf Renster Exploitatie, dat 14 februari failliet werd verklaard, maakt geen doorstart. Dat zegt curator mr. Steven van den Berg, die zich over het failliete bedrijf ontfermt. Negen oud-werknemers staan op straat.

Het bedrijf, dat kozijnen, deuren en ramen verkocht en aanbracht, is volgens de curator ‘meegezogen in de teloorgang van de bouwwereld’ en daardoor failliet gegaan. Er kwamen geen nieuwe opdrachten binnen.

De divisie ‘ projecten’ van Renster ging in 2010 al ter ziele. Dat had vooral te maken met een stop op grote bouwprojecten in Amsterdam.

Theo Sterling uit Diepenveen richtte Renster 27 jaar geleden op. Hij beleefde begin jaren ’90 grote successen met de verkoop van kunststof kozijnen, die weer en wind doorstaan, destijds erg populair.

In juli 2009 had Renster een opleving door een subsidieregeling van het ministerie van VROM op het plaatsen van dubbel glas. „Heel veel woningen hebben nog geen dubbel glas en ik denk dat mensen hierdoor overstag gaan’’, zei Marlous Sterling van Renster destijds in dit dagblad.

Het kon niet voorkomen dat het bedrijf een kleine drie jaar later toch failliet ging. Directeur Theo Sterling is op vakantie en niet bereikbaar voor een reactie.

Tags