Deventer manifesteert zich in het weekend van 4 en 5 augustus wederom als de boekenstad van Nederland. Op zaterdag 4 augustus vindt het poëziefestival ‘het Tuinfeest’ plaats en op zondag 5 augustus de grootste boekenmarkt van Europa. Als opmaat voor het betreffende weekend gebeurt dit jaar iets bijzonders. Op zaterdag 4 augustus vindt in het Etty Hillesum Centrum de presentatie plaats van de dichtbundel Deventer stadsgedichten van Maria de Groot.

De Groot (1937) is een landelijk bekende dichteres. Zij heeft meer dan twintig publicaties op haar naam staan. Maria is neerlandica en gepromoveerd in de theologie. Op jonge leeftijd is zij met haar familie naar Deventer verhuisd, waar zij haar gehele middelbare schoolperiode heeft doorgebracht. Ook daarna bleef zij op velerlei wijze met de stad verbonden. Haar ouders hebben nog tal van jaren in Diepenveen gewoond.

Maria beschouwt Deventer als haar stad van oorsprong. Een recent bezoek aan de stad deed herinneringen opbloeien en leidde tot deze bundel gedichten. Zaterdagmiddag 4 augustus om 12.00 uur zal de bundel Deventer stadsgedichten worden gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in het Etty Hillesum Centrum aan de Roggestraat 3. De bijeenkomst wordt geopend door Paul Hunink van de Deventer uitgeverij Kader 57. Uiteraard is Maria de Groot zelf ook aanwezig.Tags