De oranjebraderie in Diepenveen is dit jaar weer erg druk bezocht. Duizenden mensen kwamen op Diepenveen af om daar in de stralende zon te genieten van het vertier. De eerste handelaren installeerden zich al voor 6 uur op hun plekje. Alle kramen waren verhuurd. Een enkeling probeerde nog met een kleedje een plaatsje op de markt te bemachtigen, maar die werden door de organisatie verwezen naar de vrijmarkt in Deventer. Op de kleedjesmarkt van de basisschool prijsden veel toekomstige handelaren hun waar aan.

In de ochtend braken de zonnestralen door en was het in het dorp al gezellig vertoeven. Ondanks dat er vanwege een storing van het verplaatste pinautomaat minder geld in omloop werd gebracht, was er zowel qua weer als omzet geen reden tot klagen. De terrasjes van Bosschloo, Het hof van Salland en Zonnig waren gezellig druk en werden omlijst met muziek. Ook het Oranjecomité Diepenveen had, naast de Aubade en de diverse spellen en activiteiten voor de jeugd, een podium met gevarieerde live muziek van diverse bands.

De kinderen vermaakten zich op het kinderspeelplein in de draaimolen of in de pannakooi. Veel bekijks hadden ook de 3 oude brandweerwagens bij Van Ginkel op het terrein. Vooral bij de oudere inwoners was dit een stukje nostalgie, want er stond een oude brandweerwagen uit 1967 van de gemeente Diepenveen opgesteld.

Zo rond 17.00 uur was de markt leeg, sloten de taps en keerden de feestvierders huiswaarts. Diegene die er letterlijk en figuurlijk nog niet genoeg van hadden, zetten het feestje voort op het feestterrein bij Moeke, waar ook een podium met live muziek stond opgesteld. Diepenveen kijkt terug op een stralende en gezellige Koninginnedag!

Tags