Herfstbladeren aan de bomen zijn prachtig. Maar zodra het blad op de grond valt, kan dat problemen geven. Daarom veegt de gemeente Deventer tussen 12 november en 14 december Diepenveen schoon.

Help mee!
Bewoners kunnen helpen door tijdens de bladactie achterpaden en tuinen te vegen. In 2011 is er in totaal meer dan 2 miljoen kilo herfstblad opgeruimd. Het blad is verwerkt tot een hoge kwaliteit compost.

Gratis laten ophalen
Inwoners van Diepenveen kunnen de bladeren in bladkorven doen, naar een verzamelplek brengen of op een hoop vegen op een veilige plek langs de weg. Als u het blad langs de kant van de weg verzamelt, kunt u Cambio bellen via telefoonnummer 0570-622210. Zij halen het dan binnen die werkdagen gratis op.

Bladkorven
Het blad kan ook naar een van de bladkorven of grote verzamelplekken gebracht worden. Hiervoor zijn in Diepenveen op zeven locaties bladkorven geplaatst

Let op!
Om het blad zo snel mogelijk de stad uit te krijgen, vragen wij u erop te letten dat er geen takken tussen de bladeren liggen en om niet meer dan 1 kuub blad per keer op te laten halen. Mocht u meer blad hebben, kunt u Cambio natuurlijk vaker bellen.

Tags