Afgelopen donderdag werd gevierd dat de eerste nieuwe woning aan de Draaiomsweg in Diepenveen klaar is. In aanwezigheid van o.a. mevrouw Irene De Negro-Simons (directeur woonstichting De Marken) en wethouder Marco Swart (gemeente Deventer) werden de huizen ‘gedoopt’ met champagne.

Mevrouw De Negro bedankte de huurders voor hun medewerking aan deze herstructurering: zonder medewerking geen herstructurering! Daarnaast bedankte ze ook Nikkels voor het eindresultaat en het rekening houden met de buurt.

De Marken realiseert in de Draaiomsbuurt de komende jaren negen twee-onder-kappers. Gefaseerd wordt er gesloopt en nieuw gebouwd. Van de achttien woningen zijn er vier voor de verkoop en twee zijn er inmiddels verkocht. Vrijdag 8 juni en zaterdag 9 juni is er open huis in de opgeleverde woning aan de Draaiomsweg.

Nikkels heeft in slechts 38 dag twee nieuwe woningen gebouwd. Dit is alleen realiseerbaar door een goede voorbereiding en enthousiaste samenwerkingspartners. Door deze korte bouwtijd is de overlast voor de buurt zoveel mogelijk beperkt. Het bijzondere is dat de woningen op traditionele wijze gebouwd zijn. Geen prefab maar degelijk timmer- en metselwerk op de bouw zelf!

Tags