Op Zaterdag 2 juni van 10.00-16.00 uur houden de aspergetelers in Salland hun traditionele Open dag. Aspergebedrijf De Weerd uit Raalte houdt een extra Open dag op zondag 2 juni. U bent van harte welkom bij alle aspergetelers. De Sallandse aspergetelers zijn trots op hun bedrijf en vertellen met veel plezier en enthousiasme wat er allemaal bij de aspergeteelt komt kijken. U krijgt een indruk van de teelt van de asperges tot aan de uiteindelijke consumptie. Tijdens het hele aspergeseizoen (t/m 24 juni) zijn er dagverse asperges bij de telers aan huis te koop.

In totaal nemen zes aspergetelers deel aan deze Open dag. Bij Aspergebedrijf De Boerkamp in Diepenveen kunt u diverse variaties aan asperges proeven, bereid door een kok. Ook is er de gelegenheid om eigen gemaakte wijn te proeven. Tuinderij Veldink in Diepenveen ontvangt u ook graag in de aspergewinkel. Bij Aspergebedrijf De Weerd in Raalte worden continu rondleidingen gegeven en u kunt de overheerlijke asperges uiteraard ook proeven. Tevens is er een spectaculaire lelieshow. Tuinderij Ogink in Raalte verloot ook dit jaar weer een aantal aspergediners onder haar klanten. Tijdens de Open dag kunt u kennismaken met de moderne, computer gestuurde sorteermachine, de nieuwste schilmachines en verpakkingstechnieken. Bij Van der Kolk Asperges in Oudleusen kunt u uw asperges laten schillen en verpakken. Naast aspergeteler is Van der Kolk ook een zacht-fruitteler (aardbeien, frambozen, bramen). U krijgt hier verschillende rondleidingen door tunnel en kas. Ook Aspergeboerderij het Nijenhuis in Diffelen ontvangt u graag, er worden verschillende kookdemonstraties georganiseerd.

Speciaal voor ‘Salland Aspergeland’ heeft Sallands Landbier Brouwerij uit Raalte samen met aspergeteler de Weerd een heerlijk Sallands Aspergebier gebrouwen. Heerlijk voor bij uw aspergediner!

Tags