Interconfessionele basisschool de Zonnewijzer aan de Molenweg heeft een nieuwe directrice, Nanneke Pol. De vorige directrice, Elly Langenakker heeft na een paar jaar verbonden te zijn geweest aan deze school om redenen van persoonlijke aard besloten haar loopbaan hier niet voort te zetten. Hierdoor ontstond bij de stichting Quo Vadis (een overkoepelend orgaan voor het basisonderwijs waaronder 20 scholen in Deventer en Almelo vallen) waaronder ook De Zonnewijzer valt de vacature waarin Nanneke Pol een enorme uitdaging zag.

Nanneke Pol is 35 jaar en woont met haar man en drie kinderen in Twello. Gedurende twaalf jaar is zij verbonden geweest aan de Bernardusschool in Colmschate die ook valt onder voornoemde Stichting. Daar heeft zij les gegeven aan groep 8. Vanaf 2005 was ze in functie als adjunct-directeur, het laatste jaar als directrice.

Naast de uitdaging om directeur te willen worden, “leiding geven aan een team” was het dorpse karakter van de school in Diepenveen een groot argument voor Nanneke. “Het dorpse karakter spreekt mij enorm aan: het is intiemer, kinderen kennen elkaar beter en ouders zijn bereidwilliger om mee te helpen. Ik mag nu leiding geven aan een super gemotiveerd team, een spontaan team voor wie het ook een nieuwe uitdaging is om met een nieuwe collega te mogen samenwerken. Ik voel me nu al thuis, zegt Nanneke Pol.

Nelleke Pol 001Tags