Op initiatief van inwoners komen er meer losloopgebieden in de gemeente Deventer voor honden. Waarschijnlijk kunnen alle nieuwe losloopgebieden eind dit jaar in gebruik worden genomen, waaronder een veld in het Diepenveense Zandweteringspark.

Door een aantal losloopgebieden te verplaatsen en op andere plekken weer nieuwe gebieden te creƫren, vergroot de gemeente het gemak voor hondenbezitters en wordt de overlast beperkt.

Locaties
In het Zandweteringspark en in Sluiswijk zijn nieuwe losloopgebieden aangewezen en in het Handelspark wordt het losloopgebied verplaatst. In dit gebied is via wijkaanpak al een uitgebreid participatietraject doorlopen. De nieuwe losloopgebieden worden in de komende maanden gebruiksklaar gemaakt. De voorbereidingen zijn in volle gang. Zo moeten er zaken worden geregeld als het plaatsen van borden, hekwerken of hagen.

Werkzaamheden
De werkzaamheden lopen door tot het einde van dit jaar. In principe moeten dan alle nieuwe gebieden in gebruik zijn genomen. De ‘oude’ losloopgebieden komen pas te vervallen nadat de nieuwe gebieden gebruiksklaar zijn.

Opruimplicht
In het hondenbeleid is een aantal regels opgenomen, waaronder de opruimplicht. Iedereen die zijn hond uitlaat heeft een schepje of een zakje bij zich. Hondenbezitters moeten de drollen zelf opruimen, behalve in de losloopgebieden.

Losloopgebieden
In de losloopgebieden worden de drollen door de gemeente opgeruimd. Hier geldt ook geen aanlijnplicht. In het buitengebied geldt de regel dat de hond wel aan de lijn moet, maar de eigenaar de hondenpoep niet op hoeft te ruimen.

Hondenuitlaatkaart
Het hondenbeleid van de gemeente is in een hondenuitlaatkaart weergegeven, die u kunt bekijken op www.deventer/hondenbeleid. Op de ze kaart zijn alle plekken aangegeven waar hondenbezitters hun dieren kunnen uitlaten en welke regels daar geleden.

Tags