De Diepenvenvener Johan Volkerink is sinds 1 augustus 2002 vrijwilliger bij Zorggroep Solis. Tot zover niets bijzonders. Een tinnen jubileum, tien jaar, gebeurt wel vaker. Maar is dit een bijzonder jubileum. De heer Volkerink heeft als geboortejaar 1922 en is dus 90 jaar. Ondanks zijn respectabele leeftijd is Johan, zoals hij door de bewoners genoemd wordt, zo’n veertig uur in de week aanwezig in woonzorg- en revalidatiecentrum PW Janssen.

Dag in dag uit rijdt hij met zijn auto van Diepenveen naar Deventer om ‘zijn bewoners’ te vergezellen. De taken zijn zeer gevarieerd: het ontbijt verzorgen, een praatje maken, de krant voorlezen, een spelletje doen, samen wandelen en helpen bij kook- en bakactiviteiten. Ook zijn er vrijwilligers die fietsen met de duofiets of helpen in de winkel.

Ko Portengen, algemeen directeur van Zorggroep Solis: “Het is bijzonder dat mensen, zoals de heer Volkerink, zich belangeloos en met plezier inzetten voor anderen. Het belang van vrijwilligerswerk is groot. Zonder hen zouden wij veel extra activiteiten niet kunnen uitvoeren. Zorggroep Solis waardeert de inzet van de heer Volkerink en alle vrijwilligers die zich inzetten voor de bewoners van de woonzorgcentra enorm.”

Aan stoppen denkt Johan Volkerink nog niet, op naar de 100 jubelt hij met een speelse twinkeling in zijn ogen.

Tags