Diepenveen krijgt weer een muziekkoepel. Een groep betrokken inwoners van het dorp heeft daartoe een concreet plan. Er is al gestart om donateurs en sponsoren te werven. Het betreft geen permanente koepel, maar een mobiele variant, die eenvoudig op- en af te breken is. Voor het plan is tien- á vijftien duizend euro nodig, zegt Frank van der Linden, één van de initiatiefnemers. De Diepenvener hoopt dat de koepel in 2013 een feit is.

Het plan komt uit de ideeënbus van de gemeentelijke wijkaanpak. Het dorp hoopt dat de gemeente vanuit die betrokkenheid ook financieel een steentje bijdraagt. Willemien Tiebot, één van de andere initiatiefnemers, zegt: ,,Een optreden in de koepel verbroedert en zorgt voor saamhorigheid. Dat is belangrijk in een dorp. Vroeger stond er een permanente muziekkoepel aan de Slingerbos, nu mis je zoiets in Diepenveen.’’

Met een mobiele variant kiezen de initiatiefnemers voor flexibiliteit. ,, Er zijn veel plekken waar je de koepel kan opbouwen. Zoals op het pleintje dat straks bij de Roeterdsweg en Hof van Salland komt, bij verenigingen of in een buurt. We kiezen zo voor optimaal gebruik.’’ Een geschikte vaste plek lijkt ook niet direct voorhanden.

Mogelijk gaat het Diepenveense Oranjecomité een rol bij het beheer van de koepel spelen. Op het feestweekeinde van het comité is met een spinning marathon al geld ingezameld voor de koepel. De initiatiefnemers treden binnenkort naar buiten met acties om geld in te zamelen. Er wordt gewerkt aan een site voor het plan.

Ideeschets, defintief ontwerp kan afwijken. Ontwerp: Peter van Woerden

Tags