Tegenwoordig krijgt één op de zes paren te maken met verminderde vruchtbaarheid. Vruchtbaarheidsbehandeling kan voor hen de kans op zwangerschap aanzienlijk doen toenemen. Bij dergelijke behandelingen maken artsen onder andere gebruik van medicijnen die het hCG-hormoon bevatten. Dit hormoon kan verkregen worden uit de urine van zwangere vrouwen. Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen en het farmaceutische bedrijf MSD wint hieruit het hCG-hormoon. Vandaar dat Moeders voor Moeders, al meer dan 80 jaar, steeds weer op zoek is naar zwangere vrouwen die andere vrouwen willen helpen om ook moeder te worden.

Aangezien Moeders voor Moeders veel urine nodig heeft om aan de vraag te kunnen voldoen haalt zij sinds enige tijd weer op in Olst en Diepenveen. Voorheen moesten zwangere vrouwen die wilden deelnemen zelf de flessen naar een verzameldepot brengen. Moeders voor Moeders bedankt al deze vrouwen die destijds de moeite hebben genomen om zelf de flessen weg te brengen. Onze chauffeur komt voortaan de flessen anoniem bij de deelneemsters aan huis ophalen. Hierdoor wordt deelname nog gemakkelijker. Je kunt gewoon inzamelen op de momenten dat je thuis bent en hoeft het niet mee te nemen naar je werk. Ook hoeven de flessen niet bij de voordeur te staan maar kan het ook in de achtertuin of discreet in plastic tassen.

Als je besluit om mee te doen, komt er een informatrice van Moeders voor Moeders bij je langs. Zij heeft dan wat urine nodig voor een test om te bepalen of jouw urine voldoende hCG-hormoon bevat om mee te doen. Als dit het geval is, kun je meedoen aan Moeders voor Moeders. Het feit dat je andere vrouwen daadwerkelijk helpt, is ongetwijfeld de belangrijkste reden om mee te doen. Om de deelneemsters te bedanken namens alle vrouwen die worden geholpen, ontvangen ze van Moeders voor Moeders tevens een leuk geschenk. Je informatrice kan je hier alles over vertellen.

Het is belangrijk om je zo vroeg mogelijk in je zwangerschap aan te melden. Alleen in de eerste vier maanden van je zwangerschap bevat je urine voldoende hCG-hormoon. Aanmelden kan vanaf het moment dat je over tijd bent tot en met de 11e week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week.

Meer informatie op www.moedersvoormoeders.nlTags