De Kerstmarkt op zaterdag 15 december in Diepenveen begint dit jaar weer met een Lichtjeswandeling voor jong en oud. Deze start vanaf de parkeerplaats achter het Hof van Salland aan de Roeterdsweg. De kinderen kunnen daar vanaf 16.30 uur een lampion kopen en het vertrek is om 16.45 uur. De wandeling duurt ongeveer een uur en gaat via sfeervol verlichte bospaden naar Huis Nieuw Rande, waar alle wandelaars warme chocolademelk door het huis krijgen aangeboden. Daar kunnen ze tevens luisteren naar de tonen van de Midwinterhoornbloazers. Daarna wandelt de stoet naar de Kerstmarkt in en rond de sfeervol verlichte dorpskerk op het Kerkplein. Stevige schoenen en eventueel een zaklantaarn zijn aan te raden.

In de kerk treden koren en muzikanten op tussen 17.00 en 20.00 uur. Het programma is alsvolgt:
17.00 – 17.15 uur: Musical & Theaterschool La TalenTia
17.15 – 18.00 uur: Christelijke gemengde zangvereniging Soli Deo Gloria met samenzang m.m.v. Fredrik Kwakkel op het orgel
18.00 – 18.45 uur: Muziekvereniging Sempre Crescendo
18.45 – 19.00 uur: Musical & Theaterschool La TalenTia
19.00 – 19.30 uur: Cantorij Maria Koningin
19.30 – 19.45 uur: Musical & Theaterschool La TalenTia

Buiten is er weer een kerststal met Maria en Jozef, die met een ezel op zoek zijn naar een beschutte plek en de herders en een aantal dieren. Er branden vuurkorven, er ligt er sneeuw, de Kerstman doet al luidend zijn ronde en de Accordeonisten De IJsselspelers spelen gezellige muziek. De standhouders van de kerstmarkt staan in een aantal open tenten waar ook het publiek droog onder kan staan. Er staan ondernemers en verenigingen met eten, drinken en aan de kerst of winter verwante artikelen of ter ondersteuning van een goed doel.

De kerstmarktcommissie heeft een boom vol loten gehangen, waarmee je een prijs kunt winnen. De kerstmarkt duurt van 17.00 tot 20.00 uur en wordt georganiseerd door de Kerstmarktcommissie bestaande uit leden van de buurtvereniging De Vossebelt, Zangvereniging Soli Deo Gloria, de Protestante Gemeente Diepenveen en de Ondernemersvereniging Diepenveen. De Stichting Oranjecomité Diepenveen verzorgt de Lichtjeswandeling.

lichtjeswandeling

Tags