De historische plek rond de kerk, de prachtige pastorietuin en het kerkgebouw aan Kerkplein 5 te Diepenveen zijn zaterdag 19 mei van 12.00 – 17.00 uur het decor voor een Lentefair in Engelse sfeer. Burgemeester A.Heidema opent om 12.00 uur deze Lentefair.

Er is een gezellige groenmarkt met planten, bloemen, tuin- en natuurinformatie en ambachtelijke tuinproducten zoals jams/chutneys, sappen en lavendelolie Diepenveense groenondernemers presenteren hun producten of activiteiten. Bezoekers kunnen bloemen, planten, biologische groenten en andere ‘groen’materialen kopen. Ook vindt u er tuinmeubilair en beelden. Daarnaast is er informatie over tuininrichting en onderhoud.

Verschillende Diepenveense verenigingen zoals Groei en Bloei, de Imkervereniging en de Historische Vereniging vertellen u over hun activiteiten. Er zijn demonstraties bloemschikken, korfvlechten en knutselworkshops voor de kinderen. In de historische kloosterkerk zijn zang- en muziekoptredens. Ook is er een kleine tentoonstelling van doopjurken te bewonderen die i.s.m. de textielgroep van de Historische Vereniging Diepenveen is georganiseerd. Aan het begin van de middag is de prijsuitreiking van de taartenwedstrijd door een deskundige jury. Daarna worden de taarten geserveerd op het tuinterras. Onder het genot van een kopje koffie of (Engelse) thee met taart of een boerenijsje kunt u hier genieten van de mooi aangelegde pastorietuin met een imkerij en een groentetuin.

Dit reeds succesvol gebleken initiatief is ontstaan vanuit ‘groene’ vrijwilligers die belangstellenden willen laten genieten van deze prachtige historische locatie en het groene hart van Diepenveen. De toegang is gratis. Bezoekers wordt gevraagd zoveel mogelijk met de fiets te komen. Dit in het kader van de duurzame en groene sfeer van de activiteit maar natuurlijk ook om parkeerproblemen te voorkomen. Voor vragen en inlichtingen kunt u terecht bij Dhr. Henk Spit, 0570 – 591271 of bij Mevr. Hanne Struik, 06 – 53972168.

Tags