Afgelopen zateravond gaf muziekvereniging Sempre Crescendo haar jaarlijkse concert in de Hof van Salland. Onder leiding van dirigent Piet Urff bracht het orkest een gevarieerd programma ten gehore, van een pittige mars en een mooie ballad tot swingende eigentijdse muziek. Bijzonder was het gastoptreden van zangeres Sonja van Dalen, onder begeleiding van het orkest zong zij onder andere een wereldhit van Whitney Houston. Een staande ovatie viel haar ten deel. Ook de slagwerkgroep onder leiding van Gerrit Reijnders vermaakte de aanwezigen met hun programma. Het geluid dat deze, deels uit kinderen bestaande slagwerkgroep produceerde ging sempre crescendo (altijd stijgende) waardoor het dak er bijna af ging.

Een bijzonder moment op deze avond was de huldiging, of beter gezegd huldigingen van Martin Brilleman. Voor de pauze werd Martin al in het zonnetje gezet vanwege zijn 50 jaar lidmaatschap, voorzitter Karin van Berkel spelde hem het jubileumspeldje op en gaf de bijbehorend Oorkonde. Aan het einde van de avond wachtte Martin Brilleman nog een verassing, uit handen van wethouder Margriet de Jager ontving Martin de Bronzen legpenning van de Gemeente Deventer. Sinds jaar en dag maakt Martin zich verdienstelijk voor de Gemeenschap, daardoor viel hem deze Onderscheiding ten deel.

De avond werd afgesloten met het nummer “The Final Countdown”, tevens het thema van het concert. Volgend jaar bestaat de muziekvereniging 90 jaar, de voorbereidingen voor dit jubileum zijn al in volle gang. Het aftellen kan beginnen, the final countdown.

[AFG_gallery id=’29’]

Tags