In de Deventer Post staat een ingezonden brief door keurslager Toine Harmsen. Omdat er op deze site ook aandacht is besteed aan de ‘leegloop’ van winkels is deze brief ook gepubliceerd op de website.

In navolging op uw stuk in de Deventer Post betreffende leegloop in Diepenveen Dorp hierbij mijn reactie. De ondernemers die gestopt zijn, zijn bijna allemaal gestopt omdat zij de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt of wegens gezondheidsklachten of om redenen welke gezocht moeten worden in privesfeer.
Iets wat in ieder dorp of stad de orde van de dag is. U doet het overkomen alsof er het niet meer de moeite is voor mensen om voor hun boodschappen naar Diepenveen te gaan, slechtere reclame kunt u voor ons dorp niet maken.

Het zou mooi geweest zijn als u iets verder had gevraagd en/of gekeken waarna u had conluderen dat het winkelbestand onlangs is uitgebreid met een bloemist, een fietsenspeciaalzaak, een winkel met decoratie en meubels voor in huis,en een brasserie.De bestaande zaken zijn onlangs bijna allemaal overgenomen door jonge enthousiaste ondernemers die er volop tegen aan gaan en klaar zijn voor de toekomst! Ook had u kunnen weten dat Diepenveen een ondernemersvereniging heeft met meer dan 70 leden die allemaal hun eigen onderneming binnen dit dorp exploiteren, allen met hun eigen specialiteit.

Het is wel een feit dat er enkele plekken binnen het dorp nog niet zijn ingevuld, maar ook hierin hebben we alle vertrouwen dat er op niet al te lange termijn nieuwe speciaalzaken komen die stuk voor stuk een goede aanvulling zijn voor Diepenveen dorp.

Toine Harmsen
Keurslager DiepenveenTags