Afgelopen week is een drukke week geweest voor de vrijwilligers van ijsvereniging de Molenkolk in Diepenveen. De lichtmasten die langs de baan staan zijn na 17 jaar trouwe dienst vervangen en tevens is de bekabeling vernieuwd.

Bij de opening van de ijsbaan in 1994/1995 (officiële opening december 1995) waren deze masten geplaatst en de laatste jaren was al één mast uitgevallen. Hoog tijd voor vernieuwing dus. “Al met al hopen we dat deze lichtmasten ook zo’n 20 jaar hun dienst doen, dan hoor je ons niet klagen, aldus ijsmeester Willem Brilleman.”

Met groot materieel rukte kraanbedrijf van Straaten uit Raalte uit om de koek en zopie tent en materieel opslag containers vanaf het erf van de familie Peters te plaatsen op het terrein van de ijsbaan. Na vakkundig werk was dit klusje snel geklaard en spoedde de colonne zich naar de wetermansweg om het vertrouwde winterse aanzicht van het weiland te herstellen.

Vervolgens zijn de pompen van de ijsbaan aangezet zodat het weiland vol kan lopen. Het vollopen van het weiland zal enkele dagen in beslag nemen waarna het slechts wachten is op temperaturen onder het nul punt. Naar verwachting zal het genoeg gaan vriezen dat er in de winter van 2012-2013 geschaatst kan worden. Echter.. niets is zo onvoorspelbaar als het weer.

[AFG_gallery id=’32’]

Tags