Ook in Diepenveen werd op 4 mei herdacht. Om 19.00 uur in de Dorpskerk van Diepenveen en daarna op de begraafplaats aan de Roeterdsweg. Scholieren van de Slingerbos en de Zonnewijzer brachten 7 kaarsen de kerk binnen. Die kaarsen staan symbool voor het aantal oorlogsgraven. De kinderen droegen gedichten voor.

Het comité Herdenking 4 mei werd verrast door de komst van drie vrouwelijke Canadese veteranen. Een hartelijk welkom aan hen in het bijzonder.

Jan Willem van der Vloot, ritmeester der cavalerie, die diverse keren is uitgezonden geweest, hield een herdenkingsrede met als thema: menselijke waardigheid. Organist F. Kwakkel en fluitisten D. Schuck en H. Lubberdink omlijstten de dienst in de kerk.

Op de begraafplaats na de Stille tocht gebeurde dat door muziekvereniging Sempre Crescendo. Wethouder Margriet de Jager en een veteraan legden een krans bij het monument. Alle aanwezigen legden rode, witte en blauwe bloemen bij de graven. Het comité Herdenking 4 mei constateerde een grote opkomst. Diepenveen houdt aandacht voor blijven herdenken!Tags