Gesponsorde leerlingen lopen rondjes om de school en op het schoolplein worden spulletjes aan de man gebracht. Dat is vandaag de basis van de ‘Goede Doelendag’ bij basisschool Slingerbos in Diepenveen. De opbrengst van de actie gaat naar een weeshuis in Bangalore in India, Plan Nederland, Stichting Dunya en een zelfgekozen doel door leerlingen uit de groepen 8.

Het rondjesrennen door leerlingen uit alle groepen is van 17.30 tot 18.15 uur. Op het schoolplein kunnen kinderen ponyrijden, luchtkussen springen, grabbelen of schatzoeken. Ze kunnen zich ook laten schminken. Records moeten gaan sneuvelen bij het zaklopen, sjoelen en spijkerbroekhangen. Binnen zijn boeken en cadeautjes te koop. Een restaurant met suikerspinafdeling maakt het feest compleet. Om 20.00 uur is het evenement – dat vrij toegankelijk is – afgelopen.

update: Zojuist heeft de leiding van basisschool Slingerbos bekend gemaakt dat de goeden doelendag door zal gaan. Even was er vanwege het slechte weer sprake van dat de avond afgelast zal worden.

Tags