Het was zaterdag Nationale Burendag en dat ging ook in Diepenveen niet onopgemerkt voorbij. Het was voor de eerste keer dat in Diepenveen een burendag werd gehouden. Dit gebeurde aan de Molenkolk in Diepenveen. Reden van deze locatie is de historie van de Molenkolk. Vroeger kwamen jongelui en ouderen hier samen om te zwemmen in de zomer en schaatsen in de winter.

Burgemeester Andries Heidema opende de burendag en heette de nieuwe inwoners van het dorp speciaal welkom. Er waren stands van verschillende verenigingen en Openbare school de Zonnewijzer verzorgde dansoptredens. Ook konden de kinderen er vliegers maken.

Gidsen van de Historische vereniging Diepenveen lieten de mooiste plekjes van Diepenveen zien. De Heeren van de Heijs zongen voor de aanwezigen zeemansliederen. John Lambeek had verschillende gedichten die hij voorlas. En zo waren vele activiteiten meer tijdens de Burendag Diepenveen 2012.

Dorpsfotograaf Harry Mulder op de burendag aanwezig geweest voor het maken van een schitterende fotoreportage van de burendag.


[AFG_gallery id=’21’]
Fotografie: Harry Mulder

Tags