Op 30 oktober hield POWER Diepenveen deze markt, waarbij iedereen welkom was. Het programma en de uitnodiging was speciaal gericht tot de zestig tot zeventig jarigen van Diepenveen. Thema: Vitaliteit.

POWER (Prettig Ouder Worden En Reflecteren) heeft een paar uitgangspunten: samen, goed oud worden in Diepenveen, gezelligheid en je inzetten voor elkaar en het dorp. Rond deze thema’s was de markt ook georganiseerd. Een lezingencyclus over het nieuwe ouder worden, over modern naoberschap, de huisarts over thuisarts.nl, de stichting SOlink (studenten-ouderen link), onderhoud van je computer, opplussen van je woning als je toch gaat verbouwen, de onderhouds- en bijenvriendelijke tuin, hoe voer ik een goed gesprek met een specialist etc. Daarnaast allerlei andere zaken zoals de testbaan van de Spil, een ruilrek om diensten te ruilen, de wijkwinkel, Diepenveen daar doe je het voor, notaris, vrijwillige hulpdienst, de NVVS, betaald werk etc. En tot slot een stamppotmaaltijd in het
café van de Hof van Salland, waar het evenement gehouden werd tussen 14.00 en 17.30 uur. Tachtig tot honderd Diepenveners lieten zich informeren, testen en gingen gesprekken met elkaar aan over de dingen die je kunt doen als je zo graag zelfstandig wilt blijven wonen. Het idee van POWER is, dat als je nu je nog pit hebt er voor kunt zorgen dat het je ook lukt om thuis te blijven wonen. Dat is niet alleen zorgen bij de verbouwing van de badkamer, dat die kleinkinderproof is, maar ook klaar is voor als je na een operatie thuiskomt. Dat is contacten houden met anderen in het dorp, want je kinderen wonen misschien ver en dan moet je het van je directe omgeving hebben. Als je elkaar kent en leert te vragen aan de juiste personen, blijven anderen bij je betrokken. POWER doet alles zo eenvoudig mogelijk: een lijst van e-mailadressen, met gezichten van mensen. Geen bestuur e.d.

Wie op de hoogte wil blijven zie www.onsdiepenveen2020.nl/ ga naar pensioen met pit. Daar plaatsen we steeds informatie over volgende bijeenkomsten, nieuwe info, dingen die we voor het dorp ondernemen e.d. Daar staat ook het e-mailadres van POWER.

[AFG_gallery id=’25’]


Tags