Sinds zondag vriest het flink in Nederland waardoor menig schaatser zenuwachtig begint te worden. Aangezien het de komende dagen en nachten nog flink kouder zal worden is de mogelijkheid aanwezig dat aankomend weekend de ijsbaan aan de Schapenzandweg zijn deuren opent.

IJsmeester Willem Brilleman heeft vanmiddag de winterkleding aangetrokken om op de ijsbaan te controleren en of alle lichtmasten nog goed werkten. “Als het de komende nachten flink doorvriest is er een twijfelachtige kans dat de ijsbaan zaterdag open gaat”, aldus Willem Brilleman. Hierbij moet het alleen wel zo zijn dat het kwik ’s nachts zakt tot -10.” De laag ijs die op dit moment op de ijsbaan ligt is de nachtmerrie van elke ijsmeester. Hij bestaat namelijk uit een mengsel van sneeuw en opgevroren water.

Terwijl de ijsmeester verder werkt en er een aantal foto’s worden gemaakt roepen spelende kinderen of er een elfstedentocht komt deze winter. Wie weet, laten we eerst maar hopen dat de baan in Diepenveen de deuren opent.


Tags