Inwoners van Diepenveen worden aangemoedigd om mee te doen aan de duurzame open huizen route in Diepenveen op zaterdag 24 maart tussen 10 en 16.30 uur.

De fietstocht voert langs zo’n 15 woningen/bedrijven in Diepenveen waarvan de eigenaren laten zien wat zij tot nu toe aan duurzaamheid hebben gedaan. Startpunt is Brasserie Zonnig, Dorpsstraat 8, Diepenveen waar de route verkrijgbaar is vanaf 10.00 uur.

De thema’s zijn zonne-energie, energiebesparing door isolatie, vervoer, regenwaterafkoppeling en zuinig met water. Stel je vragen aan mensen die al gedaan hebben wat je zelf nog wilt gaan doen! Kom op tijd want er is veel te zien en we verwachten een groot aantal geïnteresseerden. Van sommige huizen is de openingstijd beperkt tot ochtend of middag. De bijgevoegde folder vertelt meer over wat er te zien is.

Een jaar geleden startte Ons Diepenveen 2020, een activiteit van de Deventer wijkaanpak. Veel inwoners van Diepenveen vinden duurzaamheid belangrijk, zo bleek uit een inventarisatie. De taakgroep Duurzaam Diepenveen organiseert daarom diverse activiteiten en een daarvan is deze open huizen route. Kijk ook op de website www.duurzaamdiepenveen.nlTags