De badmintonafdeling van de Diepenveense Sportclub (DSC) viert in 2013 haar veertigjarig bestaan. Daarom organiseert de vereniging op 9 en 16 januari inloopavonden. Iedereen kan dan kennismaken met deze sport in het Hof van Salland in Diepenveen.

Sinds de oprichting in 1973 is de vereniging uitgegroeid tot een gezellige, recreatieve vereniging. “Het leuke van badminton in Diepenveen is het informele karakter”, vindt voorzitter Jan-Willem Wesselink. “Elke woensdagavond is de sportzaal in het Hof van Salland open voor badminton. Tussen zeven en tien is het vrij spelen. Dat leidt tot een heel ongedwongen sfeer.”

Op de inloopavonden word een badmintonparcours uitgezet. Je krijgt dan uitleg van het spel en je kunt zelf oefenen. Natuurlijk kan iedereen ook vrij spelen. Na afloop is er, zoals elke week, de gelegenheid om een glaasje te drinken aan de bar van het Hof. Wesselink: “Voor veel leden is ook dat een belangrijk onderdeel van de woensdagavond.”

Iedereen is welkom op de inloopavonden, ongeacht op welk niveau men badminton speelt. “Het leuke van badminton is dat iedereen het wel eens heeft gedaan. En je merkt dat je door een beetje trainen al snel een heel leuk potje kan spelen”, vindt Wesselink. “Badminton is een spel waarin kracht en rust, behendigheid en snelheid, spelinzicht en bluf samenkomen. Dat maakt het zo leuk.”

Data: 9 en 16 januari 2013 om 19.30 uur in het Hof van Salland.

folder DSC

Bron Deventer Centraal

Tags