Tijdens de zesde editie van de Medtronic Junior Cup Diabetes in Zwitserland, heeft het Nederlands diabetes voetbalelftal de derde plaats behaald. Na een uitgebreide selectieperiode werden elf talenten geselecteerd door bondscoach Tino Stoop waaronder de Diepenvener Stan Brouwer. De voorbereiding in Nederland is georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation in samenwerking met Medtronic en de Johan Cruyff Foundation.

De elf voetbaltalenten plaatsten zich als eerste in de poulefase op zaterdag. Op zondag werd er in de halve finale, na penalty’s verloren van België (2-2). Tijdens een spannende strijd tegen generatiegenoten met diabetes uit Frankrijk, werd de derde plaats veroverd.

[AFG_gallery id=’18’]

Het is de tweede keer dat Nederland deelneemt aan de Medtronic Junior Cup Diabetes. Na de winst van vorig jaar valt het team nu weer in de prijzen. Het team, dat uit jongens tussen de 10 en 12 jaar bestaat, heeft in Zwitserland 7 wedstrijden moeten spelen om dit geweldige resultaat te bereiken.

De Bas van de Goor Foundation verhoogt de kwaliteit van leven van mensen met diabetes door middel van sport en bewegen. Bas van de Goor: “Tijdens het toernooi hebben de kinderen met diabetes laten zien dat zij, met diabetes, hun sportieve ambities waar kunnen maken. Daarnaast hebben ze veel internationale vrienden gemaakt en van elkaar geleerd.”

De medaillewinnaars arriveerden zondagavond op Schiphol, waar ze uiteraard hartelijk ontvangen werden door vrienden, familie, fans, pers en andere belangstellenden.Tags