De 64 jarige Diepenvener Ruud Veltman is er helemaal klaar voor. Hij vertrekt vandaag, maandag 14 Mei, vroeg op zijn fiets naar Santiago in Spanje. Het is gewoon leuk om te doen en voor de sport om in beweging te blijven.Ruud Veltman geen onbekend persoon in Diepenveen,jeugdtrainer bij DSC, doet zelf veel aan sport. In 2011 moest hij zijn tocht naar Rome onderbreken wegens familie omstandigheden, maar heeft nu opnieuw de draad opgepakt.

Van vele kennissen kreeg hij te horen dat een fietstocht naar Santiago erg mooi moet zijn en men voor hem wel een perfecte fietsroute heeft. Na veel getraind te hebben is het zover.Vandaag, maandag 14 Mei vertrekt hij. Zijn stempelkaart werd gestempeld bij de Heilige Hartkerk aan de Zwolseweg. Waarna hij zijn weg volgde naar Santiago wat ruim 2700 km is.Ruud hoopt over 4 weken daar aan te komen.

Santiago de Compostella is een stad in het noordwesten van Spanje. Santiago, dat Sint Jakobus betekent (Sant-Iago), ligt in de comarca Santiago, in de provincie La Coruña in Galicië. De stad heeft circa 100.000 inwoners. Onderweg zal hij kamperen met zijn tentje om te overnachten en de volgende dag weer verder ruim 100 km te kunnen afleggen. Ruud hoopt eind augustus weer terug te zijn in Diepenveen.

Zijn vrouw Jose ,gaat binnen kort per auto naar Spanje,waar men met z’n tweeen eerst lekker zullen genieten van een week vakantie aldaar en dan zal Ruud weer terug per fiets de reis nemen naar Nederland dat zal dan zijn in Augustus.Tags