Op zondag 21 oktober a.s. zullen in Herxen 24 ploegers gaan strijden om het Overijssels Ploegkampioenschap. Uit Salland zullen er 12 deelnemers mee doen, onder meer uit Diepenveen en Wesepe, Herxen. De zes beste deelnemers mogen volgend jaar naar de Nationale Kampioenschappen.

Bij ploegwedstrijden is het de bedoeling dat iedere deelnemer een veldje van 0,2 hectare zo netjes mogelijk omploegt. Een vakkundige jury beoordeeld het ploegwerk op onderdelen als rechte voren, mooie geploegde sneden en uniformiteit. Snelheid is speelt absoluut geen rol; deelnemers hebben drie uur de tijd om hun veldje om te ploegen.

Diepenvener Mark Velding in actie (2011)

In Overijssel ligt het niveau hoog. 9 Ploegers uit Overijssel, waarvan 7 uit Salland, hebben dit jaar meegedaan aan de Nationale Kampioenschappen. Stefan Schreur uit Averlo is daar voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen geworden. Mark Veldink uit Diepenveen is vorige week net terug gekomen van het EK in Noord-Ierland.

Tussen 11:00 uur en 14:30 uur kan het publiek het vakmanschap en opperste concentratie van de ploegers komen bekijken. De prijsuitreiking is om 16:00 uur.
Het wedstrijdterrein ligt langs de Rijksstraatweg (N337) tussen Herxen en Windesheim. Het terrein is bereikbaar vanaf de parallelweg, iets ten noorden van de afslag naar Herxen.

Tags