Waar in Diepenveen nogal zorgen zijn over de ‘leegloop van winkels’ blijkt de horeca in Diepenveen te floreren. Nadat Zonnig zich in 2010 succesvol vestigde in Diepenveen nemen sinds enkele dagen de ondernemers ter Beek en Witholt intrek in het voormalig Wapen van Diepenveen en Moeke pand.

De uitbaters hebben mooie plannen om een ‘frisse wind’ door het dorp te blazen. Het is de bedoeling om de drempel te verlagen voor mensen die ons nog niet kennen. Met een schitterende Steakhouse kaart met vis spreken we zeker een nieuwe doelgroep aan aldus Driek Ter Beek. Het betekent echter niet dat het een wild west restaurant wordt want we willen met een insteekkaart ook voor de fijnproevers een mooie Franse kaart aanbieden.

Het cafĂ© zal na een kleine metamorfose doorgaan als bruine kroeg/pub met een verschillende activiteiten. Voor de aankleding van het restaurant is Eric Berends van Eye-Catchers gevraagd welke de zaak in een stijlvolle ambiance zal weten om te toveren. Over enkele weken zal aan de gevel de naam TracĂ© 37 pronken, wat een verwijzing is naar de voormalige spoorlijn Diepenveen – Ommen.

De website IJsselstadlog heeft over deze spoorlijn een mooie stukje historie geschreven (klik).

Tags