Louise Kamphorst uit Diepenveen heeft een nominatie gekregen voor het beste zorgidee 2012. Er zijn 6 nominaties en men kan stemmen op diegene waarvan jij vindt daar zit Nederland op te wachten.

Louise kamphorst werkt al vele jaren met veel plezier in een huisartsenpraktijk in Diepenveen. Ze heeft gemerkt dat er behoefte is aan betrouwbare informatie over ziektes en gezondheid. Ze is dol enthousiast over de website www.thuisarts.nl. Volgens kamphorst eindelijk een site met goede betrouwbare informatie in begrijpelijke taal voor iedereen. De website is samengesteld door huisartsen. Het is een initiatief van het Nederlandse huisartsen genootschap (NHG).

Fotografie Harry Mulder

De site wordt actueel gehouden en is onafhankelijk. Dit is heel belangrijk want dan heb je geen reclame. Ook heel bijzonder zijn de filmpjes, plaatjes of tekeningen met uitleg . De huisartsen verwijzen ook vaak naar deze site zodat de patiënt het consult thuis nog eens kan na lezen. Op den duur kan deze site ook een bezuiniging gaan opleveren. Want als patiënten voor niet ernstige klachten eerst even gaan kijken op de zoekterm op de site dan zijn vaak al een heleboel vragen beantwoordt.

Tot 23 oktober kan iedereen stemmen bij www.hetbestezorgidee.nl. De huisartsenzorg zal er altijd blijven en ze hoopt met het hele team huisartsenpraktijk Diepenveen nog vele jaren het mooie vak uit te oefenen.

Tags