Wie in de zomermaanden door de Randerstraat heen komt zal aan de zuidzijde, aan het Zandweteringpad een zee aan kleurige bloemen ontwaren. Deze bloemen zijn in het kader van ‘Bloeiend bedrijf’, een drie jarig project gezaaid door grondeigenaar Bennie Kappert. Bennie vertelt: “Om gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen zoveel mogelijk te vervangen door natuurlijke bestrijdingsmiddelen zijn deze bloemen letterlijk en figuurlijk een prachtig alternatief”.

De schadelijke insekten worden eigenlijk niet bestreden maar weggelokt van de gewassen. Deze bloemen hebben een enorme aantrekkingskracht op de insekten. Met name bladluizen die grote schade kunnen toebrengen aan het gewas worden op deze manier weggelokt.

Bloeiend bedrijf - zandweteringpad

Een grote variatie aan bloemen vult deze bloemenzee. Alexandrijnse klaver, Boekwijt, Bolderik, Chrysant, Cosmeo, Gele Ganzebloem, Gipskruid, Hoofdjesgilla, Klaproos, Korenbloem, Luzerne, Meisjesogen, Safloer en Kleine Zonnebloem. Ook de imkers varen wel bij dit project, honingbeien doen zich tegoed aan de nectar die de verscheidenheid aan bloemen hen biedt. Voor meer informatie over dit project zie www.bloeiendbedrijf.nl.

Dat dit kleurige plaatje aan het Zandweteringpad niet onopgemerkt blijft blijkt wel uit het feit dat regelmatig mensen afstappen en een fotootje nemen, een toeristische attractie.Tags