In Dorpshuis Hof van Salland staat zondag 22 januari vanaf 19.30 uur een bijzondere avontuurlijke ontmoeting op de agenda tussen accordeonvereniging Advendo-Wilp én volksmuziekkwintet Fratelli.

Het concert wordt georganiseerd in het kader van Festival Het Accordeon 2012 wat in Deventer plaatsvindt van 2 tot en met 5 februari. Tijdens de twaalfde editie zijn er talloze optredens, workshops en masterclasses met kwaliteit en variatie op het hoogste niveau. Om vast een voorproefje te krijgen, worden zes ‘Avontuurlijke Ontmoetingen’ georganiseerd in de regio waar dit concert er één van is.

Accordeonvereniging Advendo-Wilp (opgericht in 1933) staat onder leiding van Jeroen Gulikers en telt momenteel zestien accordeonisten en een slagwerker. De vereniging bestaat uit een B orkest en een A orkest. Het A orkest, dat op een hoger niveau speelt dan het B orkest, komt uit in de 1e divisie van het nationaal orkestenconcours. Het repertoire van beide orkesten is zeer gevarieerd: van populaire hedendaagse en wereldmuziek tot bewerkingen van klassieke stukken van o.a. Bach en Mozart.

Fratelli heeft voor de band de betekenis van broederschap in de muziek. Het gevoel van samenspelen, aansprekende muziekstijlen en sfeer maken, samen met de toehoorders. Op YouTube is een compilatie van life-opnamen te zien, gemaakt tijdens het Kasteeltuinfestival te Ruurlo. De band bestaat uit vijf muzikanten, die spelen op viool/mandoline, contrabas, gitaar, klarinet en accordeon. Het repertoir richt zich voor een belangrijk deel op Midden-Europese zigeunermuziek met Hongaarse, Russische en Italiaanse raakvlakken, en op klezmer, Jiddische muziek.

Info: www.hetaccordeon.nl.Tags