Kinderen worden gegrepen door techniek. Dat bleek vorige week wel toen de projectweek van basisschool De Zonnewijzer in Diepenveen werd afgesloten met een tentoonstelling en er veel techniekwerkstukken (van kleuters tot achtste groepers) werden gepresenteerd.

De toegestroomde ouders en grootouders keken hun ogen uit. ,,Alle kinderen hadden bijzonder hun best gedaan en dat gaat ook makkelijk als je jezelf zo betrokken voelt. En een leerling die geïnteresseerd is, leert natuurlijk het meest. Techniek is overal om ons heen en de school wil de van nature aanwezige nieuwsgierigheid en onderzoeksdrang van kinderen niet laten liggen. Want op het moment dat je met wetenschap (onderzoek naar natuurlijke verschijnselen/op zoek naar de natuur achter techniek) en techniek aan de slag gaat, ben je vanzelf ook met taal en rekenen (wiskunde) bezig”, vertelt Jacquelien Gooiker.

Dat begint al in de bouwhoek van de kleutergroep. Daarnaast maken sommige opdrachten en experimenten behoorlijke indruk en kinderen die moeite hebben met taal en rekenen, bloeien bij techniek vaak helemaal op. Ook de leerlingen die meer aankunnen, komen met techniek aan hun trekken en worden op deze manier uitgedaagd.

Basisschool De Zonnewijzer gaat dan ook voor techniek en dat heeft de afgelopen week de leerlingen alvast erg enthousiast gemaakt. Kijk voor meer informatie over de school en de projectweek op de website van de school.

Tags